УПЦ Київського патріархату анулювала нагороду військовому через його сексуальну орієнтацію

УПЦ Київського патріархату анулювала нагороду військовому Віктору Пилипенко за камінг-аут

УПЦ Київського патріархату анулювала нагороду військовому Віктору Пилипенко, який у 2021 році здійснив камінг-аут, повідомила церква.

8 лютого Патріарх Філарет нагородив медалями за «Жертовність і любов до України» медичний пункт 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України, в тому числі і Віктора Пилипенка.

«Серед відзначених був і Віктор Пилипенко. На жаль, на своїх сторінках у соцмережах він розмістив неправдиву інформацію про те, що Патріарх Філарет вручив йому відзнаку, як відкритому гею за правозахист і що Патріарх Філарет і Київський Патріархат кардинально змінили свою негативну позицію щодо ЛГБТ», - заявили у церкві.

Зокрема, Пилипенко опублікував допис на своїй сторінці у Facebook, де зазначив, що отримав нагороду від Патріарха Філарета за його захист й активну позицію щодо прав ЛГБТ+ осіб.

У відповідь на це, у Київському патріархаті стверджують, що Пилипенко був відзначений за його військові заслуги, а не як представник ЛГБТ+ спільноти, та що Патріарх Філарет навіть не знав про його сексуальну орієнтацію.

Церква також наголосила на своїй негативній позиції щодо геїв та висловила засудження пропаганди “одностатевих шлюбів”.

УПЦ Київського патріархату подякувала Пилипенку за його військові заслуги, але при цьому анулювала його нагороду через його негативну позицію стосовно гомосексуалізму та пропаганди ЛГБТ ідеології.

Міжгрупові конфлікти в суспільстві

Психологиня пояснила, що заборона вірянам УПЦ МП ходити до церкви може стати однією з причин посилення міжгрупових конфліктів у суспільстві. Вона зауважила, що коли людям обмежують їх права, вони починають чинити спротив і відстоювати свої права. Це може викликати агресію та спротив серед вірян УПЦ МП.

Київрада передала землю Києво-Печерській лаврі

Також стало відомо, що Київрада передала земельну ділянку заповіднику Києво-Печерська лавра для постійного користування.