USAID запустило проєкт для фінансування бізнесу через кредитні спілки

Лого USAID запущено на фоні грошових купюр
Лого USAID запущено на фоні грошових купюр

USAID вкладає 5 млн доларів українським кредитним спілкам

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у партнерстві зі Всесвітньою радою кредитних спілок вкладає 5 млн доларів для розширення підтримки українських кредитних спілок.

За допомогою цих ресурсів українські кредитні спілки зможуть надавати більше позик підприємствам і фізичним особам - підприємцям.

Агенція США реалізовуватиме проєкт GROW, в який буде вкладено 5 млн доларів США. Проєкт почне свою діяльність цього місяця і триватиме чотири роки.

USAID сподівається збільшити доступ до фінансування для українців, які мріють про власну справу, а також для існуючих бізнесів, які хочуть розширити свою діяльність. Особливу увагу буде приділено мікро-, малим і середнім підприємствам, кооперативам і агровиробникам у сільських районах країни.

Проєкт GROW сприятиме розвитку кредитних спілок, допоможе підвищити їх здатність надавати фінансові послуги, а також дозволить розширити доступ до фінансування для жінок та інших вразливих суспільних груп.

USAID наголошує на тісній співпраці з кредитними спілками в Україні, щоб максимально охопити українців і позитивно вплинути на місцеві громади та економіку. Проєкт також сприятиме інтеграції та вступу України до Євросоюзу.

Джерело: Укрінформ

Читайте також