Усі разом у світі маємо примусити Росію до миру, - Зеленський

Звернення президента України до воїнів та підтримувачів

Президент України Володимир Зеленський висловив свою вдячність українським воїнам, волонтерам, медикам, працівникам оборонної промисловості та всім, хто підтримує Україну у боротьбі проти російської агресії.

Зусилля на Донеччині та підсилення позицій військ

Зеленський зазначив, що особлива увага зараз приділяється Донеччині та провів розмову з Головнокомандувачем ЗСУ щодо посилення позицій українських військ у ключових точках фронту.

Розвиток української оборонної промисловості

Президент наголосив на важливості розвитку української оборонної промисловості, яка нараховує щонайменше 300 тисяч працівників. Зеленський висловив намір, щоб українське виробництво місяць-у-місяць все більше забезпечувало постачання власної зброї.

Військова допомога від Великої Британії

Глава держави повідомив про новий пакет військової допомоги від Великої Британії на суму пів мільярда фунтів та подякував британському прем'єр-міністру Ріші Сунаку за підтримку.

Глобальний саміт миру

Президент обговорив з Сунаком підготовку першого Глобального саміту миру, який спрямований на доведення того, що світова спільнота спроможна спільно визначати майбутнє на основі міжнародного права та Статуту ООН.

"Відповідної нашої активності буде багато і найближчими днями та тижнями. Усі разом у світі маємо примусити Росію до миру", - закликав Зеленський.

Подяка та підтримка від країн-партнерів

Зеленський висловив свою подяку рятувальникам ДСНС, поліції, медикам та психологам, які допомагають українцям подолати виклики війни. Також він відзначив допомогу Данії, яка взяла патронат над Миколаївською областю та надала додаткову підтримку на 380 мільйонів євро.