В ISW пояснили, чому армія РФ не може проводити посилені наступи в Україні

Заборонені наступи армії РФ в Україні
Заборонені наступи армії РФ в Україні

Згідно з Інститутом вивчення війни, російська окупаційна армія не може здійснювати масштабні наступи на Україну через радянську зброю та постійну мобілізацію. Аналітики вважають, що Росія вже не може збільшувати кількість військових сил та техніки для війни в Україні в середньо- та довгостроковій перспективі.

Зазначається, що російське військове керівництво сподівається на відновлення запасів радянської зброї та техніки, щоб уникнути повної мобілізації економіки та переходу суспільства на воєнний стан.

"Російському уряду, ймовірно, доведеться додатково мобілізувати російську економіку та оборонну промисловість, якщо російські військові мають намір підтримувати поточний темп операцій у середньо- та довгостроковій перспективі", - йдеться у повідомленні.

Проте, на думку аналітиків, подальша економічна мобілізація може бути непопулярною серед росіян, які вважаються апатичними до війни, якщо вона не впливає на їхнє повсякденне життя. Зміна політики також може вплинути на внутрішню підтримку війни.

"Зусилля Росії у формуванні збройних сил поки що не дозволили росіянам створити значно більші сили в Україні, і військові залишаються неспроможними проводити значно посилені широкомасштабні російські наступальні операції", - вважають аналітики.

За інформацією Еспресо, Сили оборони можуть провести контрнаступні операції умови своєчасної і належної допомоги від Заходу у галузі безпеки.

Читайте також