В ISW з'ясували, чи становлять "вагнерівці" загрозу для України чи Польщі

Російський диктатор Володимир Путін і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко посилили інформаційні операції проти Заходу заявами про "провал" контрнаступу України і те, що приватна військова компанія "Вагнер" нібито становить загрозу для Польщі.

Водночас високопоставлені західні і українські лідери продовжують вважати, що ще занадто рано давати оцінку українському контрнаступу, сказано у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Україна все ще має значні незадіяні підготовлені сили та зберігає здатність розпочати вирішальні операції в будь-який час і у будь-якій точці фронту за власним вибором. Немає жодних ознак того, що бойовики "Вагнер" у Білорусі мають важке озброєння, необхідне для серйозного наступу на Україну чи Польщу. Умовою угоди між Путіним, Лукашенком і очільником ПВК Євгеном Пригожиним, яка поклала край збройному повстанню в РФ, була передача "вагнерівцями" цієї зброї Міністерству оборони РФ", йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

В ISW наголосили, що фото головної бази ПВК "Вагнер" в Целі, Осиповичі, вказує на те, що транспортні засоби, припарковані на території бази і навколо неї, переважно сотні легкових автомобілів, невеликих вантажівок і приблизно 35 напівпричепів.

"Вагнерівці" в Білорусі не становлять військової загрози для Польщі чи України, поки найманці не будуть переозброєні механізованою технікою", зазначили аналітики США.

У таборі біля селища Цель в Білорусі побільшало найманців російської приватної військової компанії "Вагнер".

У таборі бойовиків видно нарощування транспортних засобів та обладнання.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним заявив, що "вагнерівці" хочуть атакувати Польщу.