В ISW з'ясували, навіщо Путін наказав посилити удари по Києву

В ISW з'ясували, навіщо Путін наказав посилити удари по Києву

16 грудня Російська Федерація провела один із наймасштабніших обстрілів Києва від початку повномасштабної війни.

У такий спосіб російський диктатор Володимир Путін хоче викликати суспільне невдоволення у киян, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Росія, імовірно, посилює свої удари по Києву, щоб викликати громадську незадоволеність у столиці. Водночас ці ракетні удари навряд зламають волю українців", ідеться у свіжому звіті аналітиків.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

В Інституті вивчення війни зауважили, що російські удари продовжують становити серйозну загрозу для українського громадянського населення, проте вони аж ніяк не покращують здатність російських військ проводити наступальні операції в Україні. РФ умисно шкодить цивільному населенню, щоб компенсувати невдачі на фронті.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав союзників посилити військову допомогу після ракетних ударів.

Читайте також: