В лікарню Сектора Гази потрапила ракета: сотні загиблих

В лікарню Сектора Гази потрапила ракета: сотні загиблих

У Секторі Гази було нанесено удар по лікарні Аль-Ахлі, що призвело до того, що сотні людей опинилися під уламками.

Згідно з початковим розслідуванням ЦАХАЛ, бойовики ХАМАС невдало запустили ракету, яка призвела до вибуху у лікарні в Газі, повідомив місцевий телеканал i24.

Точна кількість загиблих та постраждалих поки не відома, але деякі арабські ЗМІ повідомляють, що число жертв може перевищувати 500 осіб. За інформацією місцевого МОЗ, загинули принаймні 200 людей.

Підтримуйте наш телеграм-канал новин - INKORR.

Представник ЦАХАЛ, Даніель Хагарі, заявив, що поки що рано говорити, що цей удар був здійснений Ізраїлем.

"Зараз ми спостерігаємо багато авіаударів, багато "невдалих" ракет і багато недостовірної інформації від ХАМАС", - сказав Хагарі.

ХАМАС фактично звинуватив Ізраїль у нанесенні удару по лікарні.

О 20:14 бойовники ХАМАС заявили про перший запуск потужної ракети R160 у бік Хайфи. За інформацією "Голосу Ізраїлю", нічого не влучило в Хайфу. Однак о 20:23 терористи підтвердили, що ракета влучила у медичний заклад.

Глава Палестинської адміністрації, Махмуд Аббас, в розмові з президентом США, Джо Байденом, заявив, що він не розглядає можливість евакуації палестинців з Сектора Гази.

Байден запропонував президенту Палестинської автономії, Аббасу, свою повну підтримку щодо "негайної необхідності гуманітарної допомоги палестинському народу, особливо в Газі".

Читайте також: