В ООН вразили даними про кількість біженців у Секторі Гази

В ООН вразили даними про кількість біженців у Секторі Гази

За даними Організації об'єднаних націй, кількість біженців у Секторі Гази досягла рекордного рівня. Після загострення палестино-ізраїльського конфлікту, внутрішньо переміщених осіб стало 1 млн, повідомляє Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГВ).

За словами УКГВ, понад 352 тисячі біженців знаходяться у школах Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт у центральній та південній частинах Сектора Гази. Ще близько 55 тисяч людей знаходяться в інших притулках. Залишок біженців розселився самостійно.

УКГВ також зазначило, що запаси основних продуктів харчування в Секторі Гази вистачать лише на два тижні, тим часом продукти у магазинах залишилися на чотири-п'ять днів.

Внаслідок удару по лікарні Аль-Ахлі в Секторі Гази, багато людей опинилися під уламками. За офіційними даними, загинуло принаймні 500 людей. ХАМАС заявив, що це було завдано Ізраїлем.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що ракета, що призвела до удару по лікарні, була випущена "Ісламським джихадом", а не ними. За їхніми словами, сталася помилка під час запуску ракети, що призвела до неконтрольованого влучання. Для підтвердження цієї інформації, вони опублікували відеозапис моменту запуску ракети "джихадом".

Підписуйтесь на наш канал новостей у Telegram - INKORR

Читайте також: