В Україні "переписали" лінію фронту: які території потрапили до списку

Карта з виділеною новою лінією фронту
Карта з виділеною новою лінією фронту

Мінреінтеграція поновила перелік територій, що перебувають під окупацією

Міністерство з реінтеграції тимчасово окупованих територій України оновило список територіальних громад, які розташовані у районах проведення воєнних дій чи тимчасової окупації, оточення (блокування).

Про це повідомляється на офіційному Telegram-каналі відомства.

Згідно з наказом Мінреінтеграції від 25 червня 2024 року № 170, внесено зміни до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані Російською Федерацією. Цей список є важливим документом, що впливає на різні аспекти життя громадян, зокрема, на можливість набуття статусу внутрішньо переміщеної особи та відповідної допомоги від держави.

Слід зазначити, що цей перелік було вперше затверджено ще у грудні 2022 року і з того часу періодично оновлюється відповідно до змін ситуації на фронті.

Оновлений перелік включає населені пункти з різних областей України, які зазнали впливу воєнних дій або перебувають під тимчасовою окупацією. Серед них – громади Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Київської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Чернігівської областей, які постраждали від російської агресії, а також тимчасово окупований Севастополь.

Додамо, що в Україні суттєво збільшили виплати для переселенців із низки областей.

Читайте також