В Україні підвищили акцизи на пальне: якими будуть ціни на бензин, дизель та автогаз із вересня

Зображення колони автомобілів на заправці
Зображення колони автомобілів на заправці

За прогнозами Forbes Ukraine, ціни на пальне в Україні почнуть зростати після прийняття закону про нові ставки акцизів. Автомобілістам та бізнесу варто готуватися до поступового підвищення вартості бензину, дизельного палива та автогазу в найближчі роки.

Стрімке підвищення цін очікується з вересня 2024 року, а до 2028 року вартість палива буде зростати щорічно. Наприклад, ціна на бензин марки А-95 може збільшитись майже на 8 гривень за літр, досягнувши 64,5 грн/л. Середня вартість пального з вересня зросте до 58,2 грн/л.

Дизельне пальне теж подорожчає: з 52,9 грн/л до 54,9 грн/л у вересні та до 63,2 грн/л у 2028 році.

Ціна на автогаз підвищиться найбільше – більш ніж на 10 гривень за літр, до 37,7 грн/л до 2028 року. З вересня очікується підвищення на 5 гривень – до 33,1 грн/л. Це може змусити власників автомобілів з газобалонним обладнанням переглянути економічну доцільність використання цього виду палива.

Важливо відзначити, що представлений прогноз базується виключно на впливі нових акцизних зборів і не враховує інших факторів, які можуть вплинути на ринок пального. Світові ціни на нафту, валютні курси та геополітичні події можуть значно змінити кінцеву вартість палива для українських споживачів.

Варто нагадати, що раніше ми повідомляли про поточну ціну на пальне в Україні.

Читайте також