В Україні пояснили, як арешт Дурова вдарить по Путіну

Смущене лице Володимира Путіна
Смущене лице Володимира Путіна

Лейтенант Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації РНБО України, розповів про те, як арешт засновника Telegram Павла Дурова у Франції може послабити агресію Росії. Про це він заявив на своєму Ютуб-каналі. За словами Коваленка, це може сприяти знищенню російської агентурної мережі в Європі. Він також наголосив, що Telegram є основним месенджером, що використовується російською армією. Лейтенант припускає, що Росію можуть звинуватити у торгівлі наркотиками в Європі, що негативно відобразиться на Генштабі РФ, які відповідають за шпигунські операції.

Зазначимо, що за даними російського видання Baza, багатьом російським посадовцям було доручено видалити своє службове листування з Telegram після арешту Дурова. Це стосується чиновників, силовиків і представників адміністрації президента, а також високопосадовців Міноборони та певних великих бізнесменів.

Нагадаємо, що Павла Дурова затримали в Парижі в аеропорту Ле Бурже. Він прибув з Азербайджану на приватному літаку разом з охоронцем та жінкою.

Ілон Маск, Такер Карлсон та інші також прокоментували арешт Павла Дурова.

Читайте також