В українській армії побільшало жінок. Можуть бути і водіями, і снайперами

В українській армії побільшало жінок. Можуть бути і водіями, і снайперами

Кількість військовослужбовиць Збройних сил України зростає і зараз за два роки зросла на 12 тисяч осіб, що становить майже 43 тисячі. Про це повідомило Міністерство оборони.

Змінилося ставлення до рівноправності військових. Усі обмеження для доступу жінок до посад у війську були скасовані. Тепер жінка може займати будь-яку посаду, навіть водія, гранатометника, командира розвідгрупи, кулеметника або снайпера.

Раніше жінкам було дозволено укладати контракт на службу у війську від 18 до 40 років, тоді як для чоловіків такого обмеження не було. Тепер жінки можуть стати контрактниками від 18 до 60 років. Також декретна відпустка тепер зараховується до строку служби у військовому званні.

Уряд також надав можливість жінкам здобувати військову освіту будь-якого рівня. З 2019 року дозволено дівчатам вступати до військових ліцеїв. Жінки зможуть опановувати ті самі спеціальності, що і чоловіки, та служити на різних посадах.

Міністерство оборони продовжує працювати над покращенням матеріально-технічного забезпечення жінок-військовослужбовців, включаючи створення нових військових форм та засобів індивідуального захисту.

З 1 жовтня жінки-медики та жінки-фармацевти зараховуються на військовий облік. Міністерство оборони також представило оновлену польову форму для жінок навесні.

Читайте також: