В українського замку знайшли медальйон чернечого ордену

В українського замку знайшли медальйон чернечого ордену

Під час археологічних розкопок руїн церкви на території Ужгородського замку був знайдений медальйон єзуїтів. Він містить зображення святого Франциска Ксаверія з одного боку та профіль святого Ігнатія Лойоли, засновника ордену, з іншого. Про це повідомив Володимир Мойжес, директор археологічного музею УжНУ, за даними "Мукачево.Net".

В XVII столітті місцевий володар Янош Другет запросив єзуїтів з міста Гуменне на свою територію. Знахідка медальйона може бути віднесена до періоду з 1622 року (дата канонізації Ігнатія Лойоли та Франциска Ксаверія) до 1728 року (рік руйнації церкви), що допомагає визначити хронологічні рамки цієї знахідки.

Наразі проводяться розкопки руїн середньовічної римо-католицької церкви Святого Юрія на території замку. Роботи планується проводити ще п'ять років.

В результатах археологічних розкопок у Митрополичому саду Києво-Печерської лаври була знайдена найцікавіша знахідка - княжа свинцева пломба XII-XIII століть. На ній був зображений знак роду Рюриковичів. Розкопки у цій області вже завершилися.

Читайте також: