В Україну приїхали аудитори США

В Україну приїхали аудитори зі Сполучених Штатів Америки.

Мета візиту забезпечити підзвітність американської військової і фінансової допомоги. Про це сказала заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд на слуханнях із питань протидії російській агресії в Сенаті у четвер, повідомила "Європейська правда".

"Адміністрація і далі зосереджена на тому, щоб не допустити нецільового використання допомоги чи зброї. Ми співпрацюємо зі Світовим банком, з (консалтинговою фірмою) Deloitte і з групою урядових аудиторів США, які перебувають у Києві цього тижня", заявила Нуланд.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Україна повинна не просто пережити цю війну, вона повинна вийти з неї сильнішою, "чистішою", демократичнішою, більш європейською. Саме за це борються українські патріоти. Це також є ключовим у підтримці, яку надають Сполучені Штати та наші міжнародні партнери", сказала американський посадовець.

Нуланд згадала про кадрові рішення в Україні.

"Рішення президента Зеленського цього тижня звільнити та прийняти відставки чиновників, підозрюваних у корупції, є потужним сигналом про рішучість самої України в цьому питанні", заявила.

Вікторія Нуланд приїжджала в Україну торік у грудні. Зустрічалася в Офісі президента з керівником ОП Андрієм Єрмаком.

В Україні державні ресурси мають слугувати народові України, а не використовуватися окремими особами для власного збагачення, заявила цього тижня надзвичайний і повноважний посол США в Україні Бріджит Брінк.