В ЗСУ відреагували на спекуляції з розряду "служити будуть всі"

В ЗСУ відреагували на спекуляції з розряду

Українців, які мають військовий обов'язок, закликають особисто відвідати територіальні центри комплектування і соціальної підтримки, щоб оновити свої дані. Це необхідно для забезпечення реальної інформації про наявні резерви в країні. Таку інформацію надав начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ, Володимир Фітьо.

Недавно заступниця міністра оборони, Наталія Калмикова, також звернулась до українців з проханням відвідати центри комплектування. Вона підкреслила необхідність унормування питання обліку в рамках військового обов'язку.

Україна знаходиться у мобілізаційній ситуації, і кожен громадянин з віком від 18 до 60 років, який здоровий, зобов'язаний служити у ЗСУ. Щоб бути готовими виконувати свій обов'язок, необхідно з'явитись у територіальному центрі комплектування і оновити облікові дані. В той же час, якщо є право на відстрочку, його потрібно надати. Всі ресурси центру необхідно використовувати належним чином.

Фітьо наводить приклади важливості оновлення даних: якщо людина знаходиться у реєстрі як здоровий військовозобов'язаний, але приховує наявність хвороби, то це вплине на його можливість проходити службу. Так само, медичним працівницям необхідно бути на обліку, щоб мати повну картину наявних резервів в країні.

Не слід довіряти інформації, що поширюються в соцмережах, особливо з боку російської пропаганди. Лише офіційні джерела надають достовірну інформацію. Таку раду надає Фітьо українцям.

Триває мобілізація військовозобов'язаних на спеціальності, які зараз вимагаються в армії. Зокрема, великий запит на танкістів, штурмовиків, піхотинців, артилеристів, операторів безпілотників, парамедиків і водіїв.

Читайте також: