Вакцинація дітей: МОЗ звернулося до батьків

Вакцинація дітей: МОЗ звернулося до батьків

Вакцинація захищає дитину від кору. Деякі діти не можуть отримати щеплення через медичні протипоказання. Щоб забезпечити їхню безпеку у школі, дитсадку, таборі та інших групах, інші діти без протипоказань мають бути вакциновані за календарем щеплень, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Якщо батьки відмовляються вакцинувати дитину, яка може бути вакцинована, їй надається можливість навчатися дистанційно або за індивідуальною формою навчання, наприклад, сімейною, - зауважено у МОЗ.

Вакцинація дітей у колективі дуже важлива, оскільки вона захищає їх від серйозних захворювань. Інфекції можуть негативно вплинути на здоров'я дитини, тому вакцини були створені для їх запобігання.

У дитячих групах існує великий ризик поширення різних інфекцій, і лише колективний імунітет може на це вплинути.

Якщо дитина не є вакцинованою, вона ставить під загрозу здоров'я дітей, яким через серйозні хвороби протипоказано вакцинацію від окремих хвороб, і тільки колективний імунітет може їх захистити.

Якщо рівень вакцинації зменшується, це може призвести до спалахів хвороб.

Якщо ваша дитина не отримала щеплення від кору або інших захворювань, рекомендується звернутися до сімейного лікаря для наздогання пропущеного. Вакцинаційний графік буде розроблено з урахуванням віку вашої дитини. Вакцина є, - повідомляє МОЗ.

Кір може призвести до серйозних ускладнень, таких як пневмонія, отит, енцефаліт та навіть інвалідність і смерть. Ліків проти кору не існує. Щоб захиститись, необхідно зробити вакцинацію, наголошує Міністерство охорони здоров'я.

МОЗ також пояснило, що буде з вакцинацією від COVID-19 і кому потрібен додатковий бустер.

Читайте також: