"Вбивці втомилися" – Литва пройшлася по "різдвяному перемир'ю" Путіна

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас різко прокоментував пропозицію Росії про 36-годинне перемир'я в Україні.

Російський диктатор Володимир Путін наказав оголосити перемир'я на Різдво, щоб перепочити, а потім вбивати українців новими силами. Таку думку Анушаускас висловив у Twitter.

"Путін наказує Шойгу (міністру оборони Росії Сергію Шойгу. Gazeta.ua) оголосити різдвяне перемир'я, бо вбивці втомилися і хочуть відпочити день. Вони хочуть різдвяного перемир'я, щоби продовжувати вбивати українців з новими силами", написав Анушаускас.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) припустили, що Путін оголошенням "різдвяного перемиря" хоче зашкодити репутації України й перехопити ініціативу на полі бою.

5 січня Володимир Путін наказав ввести режим припинення вогню в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня. Путін заявив, що робить це з урахуванням звернення патріарха Російської православної церкви Кирила.

Кремль хоче використати Різдво як прикриття, щоб хоч ненадовго зупинити просування українських військових на Донбасі та підібратися ближче до позицій ЗСУ, пояснив президент Володимир Зеленський заяви окупантів про "перемир'я".

Міністри закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що "одностороннє припинення вогню" не може і не повинно сприйматися серйозно.

Американський Держдеп вважає, що "різдвяне перемир'я" тимчасова пауза перед повторним наступом.

Читайте також: