Вчені виявили небезпеку від носіння смарт-годинників: як це може зашкодити людині

Вчені виявили небезпеку від носіння смарт-годинників: як це може зашкодити людині

Вчені оголосили про небезпеку, яку можуть представляти смарт-годинники з пластику або гуми. Ці матеріали сприяють розповсюдженню та розмноженню бактерій, таких як Псевдомонада, стафілокок, кишкова паличка тощо. Дослідження, проведене Флоридським Атлантичним університетом, підтвердило цей факт та було опубліковане у журналі "Advances in Infectious Diseases".

Зазначається, що пластикові та гумові браслети мають більш пористу та статичну поверхню, що робить їх привабливим середовищем для розповсюдження бактерій. Зокрема, у дослідженні простежилось, що 95% смарт-годинників містять потенційно шкідливі бактерії, які можуть спричинити шкірні захворювання та запалення.

Навіть незначна кількість цих бактерій може вплинути на організм людини, особливо на людей з ослабленим імунітетом. Так, медичні працівники та відвідувачі спортзалу є особливо вразливими до негативного впливу бактерій.

Стафілококова інфекція може проявлятися шишками, пухирцями та запаленням шкіри. Гемолітико-уремічний синдром, який викликають бактерії Escherichia coli, може бути небезпечним для життя. Також інфекція Псевдомонадою може спричинити різні захворювання організму, зокрема дихальних шляхів, сечовивідних шляхів та інтраабдомінальних інфекцій.

Тому важливо дотримуватися гігієни та регулярно дезінфікувати смарт-годинники, щоб уникнути розповсюдження бактерій. Такі заходи допоможуть зберегти ваше здоров'я, навіть якщо годинник виготовлений з пластику або гуми.

Осінь - пора, коли зростає ризик захворювання. Щоб уберегти себе та своїх близьких, важливо змінити раціон харчування, підтримувати фізичну активність, позбутися шкідливих звичок, таких як куріння та споживання алкоголю, а також забезпечити здоровий сон. Щеплення також є важливим елементом імунізації та допомагають боротися зі захворюваннями.

Читайте також: