"Велика військова таємниця": Сирський оцінив, чи зможе Україна відвоювати Крим

Український політик думає про визволення Криму
Український політик думає про визволення Криму

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про російський наступ і відвоювання Криму

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про російський наступ і чи реально відвоювати Крим у інтерв'ю британському виданню Guardian. Він заявив, що росіяни мають перевагу як у техніці, так і в людях. Проте він наголосив, що просування Росії можна зупинити за допомогою мужності українських солдатів і офіцерів. Головнокомандувач ЗСУ вказав на те, що українські підрозділи успішно перемагали ворожі угруповання, зокрема навів приклад спроби профедерації на Харківщині та Сумщині, яка не мала успіху. Він також зазначив, що Росія здобула невеликі "тактичні" перемоги, але не змогла зробити "оперативного" прориву і захопити велике місто. Активні бойові дії тривають на 977 км фронту. Він відмовився називати точні цифри українських втрат.

Сирський також порівняв тактику українських командирів і російських командирів, зазначивши, що українська армія намагається зберегти життя своїх бійців і не руйнувати руїни, тоді як російські командири жертвують великою кількістю піхоти для отримання незначних територіальних вигод. Загалом, Сирський висловив надію на перемогу України, але не зазначив точну дату її досягнення.

Крім того, Сирський вказав, що Україна успішно використовує дрони та роботизовані наземні системи, а також безпілотники-камікадзе для завдання ударів у глиб Росії. Він також зазначив, що літаки F-16 підсилять протиповітряну оборону, але їх треба тримати на відстані не менше 40 км від лінії фронту. Також він розповів про плани Польщі створити український легіон, до якого запросять українців, які проживають за кордоном.

Заклик головнокомандувача ЗСУ полягає в обов'язковій мобілізації усіх громадян України і надії на допомогу з боку українців, які проживають за кордоном. Він також відзначив необхідність пошуку новобранців для бригад і резервів, оскільки Росія збільшує свої сухопутні війська. Також він зазначив, що Україна має реальні плани відвоювати Крим і звільнити окуповані території.

Читайте також