Весілля принца дивилося близько двох мільярдів глядачів

29 квітня 2011-го у Вестмінстерському абатстві Лондона за присутності 1900 гостей відбулось весілля принца Вільяма, другого претендента на британський престол і представниці середнього класу Кейт Міддлтон.

Кетрін Міддлтон, старша з 3-х дітей, народилася 9 січня 1982-го в місті Редінг в англійській сім'ї Майкла Міддлтона і Керол Елізабет. Подружжя працювало в цивільній авіації. Елізабет - стюардесою, а Майкл - диспетчером. У 1987-му Міддлтони заснували компанію з продажу декорацій для вечірок Party Pieces, яка успішно розвивалася і зробила їх мільйонерами.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Кейт виросла в селі Баклбері, закінчила приватний коледж і в 2001-му вступила у шотландський університет святого Ендрю, де на першому курсі познайомилася з принцом Вільямом, онуком королеви Єлизавети ІІ. Наступного року Кейт і Вільям вже були близькими і винаймали спільне житло. Під час студентських канікул принц Вільям і Кейт кілька разів подорожували разом, а в 2003-му дівчина була серед небагатьох друзів на 21-му дні народження принца.

Після університету Кейт працювала у відділі закупівель мережі магазинів одягу Jigsaw, а принц Вільям вчився у Королівській військовій академії. У жовтні 2010-го пара оголосила про заручини. Під час спільної поїздки в Кенію Вільям підніс Міддлтон 18-каратну обручку з білого золота з 12-каратним овальним сапфіром і 14 круглими діамантами - ту саму, яку його батько свого часу підніс матері Вільяма, Діані.

День весілля був оголошений державним святом в Сполученому Королівстві. Витрати на весілля, яке обійшлось у $27,5 млн, взяла на себе королівська сім'я і родина Міддлтонів.

Трансляцію у прямому ефірі дивилися близько 2-х млрд глядачів. Через YouTube за подією спостерігало онлайн 101 млн глядачів зі 188 країн. Згодом пара відправилась у 10-денний медовий місяць, який провела на віллі на приватному острові на Сейшелах.