Від розвідувальних БпЛА до гранатометів: деталі нового пакету допомоги Україні від Німеччини

Німеччина передає Україні новий пакет військової допомоги

Федеральний уряд Німеччини оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги. Згідно з офіційною заявою, до цього пакету входить широкий спектр техніки, зброї та обладнання.

Серед переданого об'єктів є 5 гусеничних ремонтно-евакуаційних машин Carrier Warthog, 9 гусеничних командних всюдиходів Carrier Warthog, а також боєприпаси для танків Leopard 2A6. Україна також отримає 14 розвідувальних безпілотників Vector і 30 RQ-35 Heidrun.

Для посилення протидії ворожим безпілотникам передбачені 5 датчиків захисту від дронів і 180 польових комплектів RF 360 для виявлення безпілотників.

Склади інженерних підрозділів ЗСУ поповняться 6 машинами WISENT 1 для розмінування, 2 мостоукладачами BEAVER, 1 БРЕМ Bergepanzer 2 та 9 мінними тралами.

Україна отримає також 3 автомобілі для охорони кордону, 6 паливозаправників Mercedes-Benz Zetros і інженерну броньовану машину Dachs. Артилерійські підрозділи отримають 18 000 боєприпасів калібру 155 мм.

Серед іншого обладнання, що передається, є система спостереження SATCOM, 330 інфрачервоних камер, понад 2 тисячі гранатометів RGW90 Matador і 70 гранатометів GMG.

Нещодавно ми повідомляли, що Німеччина запровадить прикордонний контроль під час проведення Євро-2024.