Відповідь Ізраїля на ракетну атаку Ірану не буде стриманою — WSJ

Відповідь Ізраїлю на атаку Ірану
Відповідь Ізраїлю на атаку Ірану

Ізраїль розглядає можливість удару по одному з об'єктів Ірану відповідно до ракетної атаки, яку Іран здійснив вчора. Однак, цього разу очікується, що відповідь Ізраїлю буде більш сильною, що поставить адміністрацію Байдена перед новим випробуванням, оскільки вона намагається підтримати мир та уникнути ескалації конфлікту, повідомляє газета The Wall Street Journal.

"США вже не мають досить дипломатичних засобів, щоб змусити Іран припинити вогонь в Газі і Лівані", - сказав Джонатан Панікофф, колишній офіцер американської розвідки, який зараз працює в Атлантичній раді, аналітичному центрі в Вашингтоні.

Зараз, коли Іран випустив понад 180 балістичних ракет в бік Ізраїлю, який, здається, має намір дати рішучу відповідь, завдання з питання уникнення регіональної війни стає надзвичайно складним з 7 жовтня, додав Панікофф.

За словами деяких аналітиків, якщо Ізраїль атакуватиме ядерні об'єкти або нафтову інфраструктуру Ірану, ставки значно підвищаться. Така авіаудар може спонукати Тегеран до сильнішого ракетного обстрілу, організації терористичних атак за межами Ізраїлю та прискорення ядерної програми, що пришвидшить можливість створення Іраном ядерної бомби.

Однак Ізраїль найімовірніше уникатиме атак на об'єкти, які можуть спровокувати повномасштабну війну з Іраном, вважає Норман Рул, колишній начальник американської розвідки з Ірану з 2008 по 2017 рік.

Джерело: ZN.UA

Читайте також