Відразу на 20 гривень: в Україні різко змінилися ціни на літню ягоду

Новий урожай літньої ягоди в україні
Новий урожай літньої ягоди в україні

Ціни на малину в Україні різко впали, повідомляють аналітики проекту EastFruit. За даними експертів, підприємці, що торгують замороженою малиною, стрімко знижують ціни через збільшення пропозиції ремонтантних сортів цієї ягоди.

Минулого року перекупники продавали кілограм малини виробникам за 50-60 гривень, а тепер максимальна ціна становить близько 40 гривень за кілограм.

"Деякі з них пропонують бойкотувати перекупників та продавати малину безпосередньо на підприємства. Також лунають заклики заблокувати всі під'їзди до підприємств із заморожування ягід, щоб перекупники не могли постачати малину та безпосередньо самим домовлятися про ціну з підприємствами", - йдеться у повідомленні.

Аналітики вважають, що ціни на малину на українському ринку швидко стабілізуються, але можливе додаткове зниження. Економіст прогнозує, що заморожування малини буде прибутковим бізнесом для підприємців, оскільки їхні прибутки від продажу готової продукції значною мірою перевищують витрати на сировину.

Наразі малина ще не досягла цінових рекордів 2021 року, але вже випереджає інші альтернативні сировину для харчової промисловості. Прогнозується, що попит на малину може почати знижуватися з початку 2025 року. Підприємці повинні враховувати цей фактор при плануванні продажів.

До цього повідомлялося про очікуваний зріст цін на хліб в Україні.

Читайте також