Війна з ХАМАСом може закінчитися - в Ізраїлі назвали умови

Якби бойовики ХАМАСу звільнили усіх заручників і безумовно здалися, Ізраїль не розпочинав би наземну операцію у Секторі Гази.

Терористи мають вийти зі своїх укриттів, де "приховуються за ізраїльським цивільним населенням". Про це заявив міжнародний речник Армії оборони Ізраїлю Джонатан Конрікус у інтерв'ю австралійському радіо ABC.

"Якщо ХАМАС зробить це зараз, поверне наших заручників - 212 всього - і безумовно здасться, тоді війна закінчиться. Якщо вони цього не зроблять, нам, ймовірно, доведеться увійти і зробити це", - сказав Конрікус.

Разом з цим він не пояснив, чому наземне вторгнення відкладається, всупереч багатоденним розмовам про це. Але він заявив, що ізраїльські війська "повністю знищать ХАМАС".

За словами Конрікуса, люди "повинні вибрати свою сторону відповідно до своєї моралі".

"Якщо ви хочете бути на боці терористів або на боці Ізраїлю, це ваш вибір", - зазначив речник ЦАХАЛу.

Він не вважає, що Ізраїль повинен змушувати забезпечувати продовольство ворога, який "пускає ракети по наших жителях і намагається їх вбити".

Ізраїльські війська у ніч на 23 жовтня нанесли нові удари по осередках руху "Хезболла" у Лівані. Постраждали дві бази. За даними ізраїльських військових, один із осередків базувався біля ізраїльського прикордонного міста Маттат. Другий - у спірній області Ферми Шебаа.

Приєднання ісламістського руху "Хезболла" до війни в Ізраїлі буде "руйнівним" для Лівану, проте Ізраїль готовий до будь-якого сценарію. Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.