Військова співпраця продовжується. Посол України у Польщі зробив оптимістичний прогноз

Польща не залишить Україну без допомоги в боротьбі з російським агресором. Це є не просто доброзичливість, а інвестиція Варшави у її власну безпеку, за словами посла України у Польщі, Василя Зварича.

Військова співпраця між двома країнами продовжується незважаючи на заяви передвиборчої кампанії. Зварич наголошує, що обидві сторони розуміють важливість такої співпраці і без сумніву будуть її продовжувати. Він також вказує, що Польща гарант безпеки для України. Важливо зазначити, що багато озброєння доставляється до України транзитом через Польщу.

Допомога Польщі може надаватися безоплатно або за гроші. Частина допомоги надається безоплатно, але також є комерційні контракти. Зварич підкреслює, що цей дводенний процес є нормальним і вони продовжуватимуть співпрацювати з польськими партнерами.

Зварич також зазначає, що відправною точкою для подальшого розвитку подій у Польщі стане перше засідання Сейму нового скликання, яке відбудеться 13 листопада. Дипломати підтримують зв'язок з усіма політичними силами. Питання підтримки України має понадпартійний характер і Україна залишається постійно у полі зору.

Раніше Польща погодилася передавати Україні свою стару військову техніку, яка буде заміщена новою. Однак, прем'єр-міністр Польщі Моравецький заявив, що його країна вже не буде передавати зброю Україні, так як сама переозброюється.

Добра новина полякам полягає в тому, що більшість з них (47,2%) думає позитивно про це рішення прем'єра.