Військовий з позивним Жмеринка загинув за місяць до дня народження. Згадаймо Вадима Пендюра

Українці вшановують пам'ять загиблого воїна

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять всіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Сьогодні ми згадуємо Вадима Пендюра.

Він був кулеметником і позивався Жмеринка. Вадим загинув 13 червня 2023 року внаслідок ворожого артилерійського обстрілу. Він отримав смертельні поранення під час виконання бойового завдання біля селища Невельське на Донеччині. Воїну на той момент виповнилося 24 роки.

Вадим народився у Вінницькій області. Після закінчення Гніванського професійного ліцею, він займався кулінарною справою. Спочатку працював за кордоном, а потім повернувся на Вінниччину, де одружився та оселився в селі Вінницькі Хутори. Він працював торговим агентом і захоплювався футболом.

У січні 2023 року, під час повномасштабної війни, Вадим вирішив приєднатися до Збройних Сил України. Він проходив службу в 59-ій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. Він полюбив армію і вирішив присвятити їй своє життя.

«Вадим любив життя, завжди думав про майбутнє, обіцяв повернутися з перемогою. Він був душею компанії, надійним побратимом. Завжди вмів вислухати та підтримати. В його очах були сміливість, мужність, рішучість та впевненість. Завжди рвався в бій першим, але при цьому зберігав холодний розум.»

Стрімкий Вадим був справжнім героєм. Він був добрим, світлим та сильним чоловіком з міцним характером. Зі своїми рідними він був м'яким, ніжним і чуйним, особливо кохав дітей. Він був добрим чоловіком, уважним до батьків та хорошим братом. Для нас він назавжди живий. Ми дуже його любимо і чекаємо. Ми планували маленьке щастя, але нам не судилося.», – розповіла дружина загиблого Анастасія.

«Главком» приєднується до хвилини мовчання у пам'ять про усіх українців, що загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми запалюємо свічки пам'яті і схиляємо голови у скорботі. Ми вшановуємо пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність нашої держави. Це усі військові, цивільні та діти, хто загинув від рук російських загарбників та унаслідок нападу ворожих військ на наші міста й села.