Виростили найгостріший перець світу. Його спробували лише п'ять людей

Виростили найгостріший перець світу. Його спробували лише п'ять людей

У світі було вирощено найгостріший перець чилі під назвою Pepper X. Він ще гостріший, ніж сорт "Каролінський жнець", який протримався на першому місці протягом 10 років, повідомляє Книга рекордів Гіннеса.

Pepper X був вирощений Едом Каррі, засновником американської компанії Puckerbutt Pepper Company. Він також створив попереднього рекордсмена - "Каролінського жнеця".

Протягом більш як 10 років Ед вирощував перець на своїй фермі, перехрещуючи його з найгострішими сортами, щоб збільшити вміст капсаїцину.

Новий перець, Pepper X, має рекордну гостроту 2 693 000 SHU за шкалою пекучості Сковілла, тоді як "Каролінський жнець" мав 2 200 000 SHU. Для порівняння, сорт перцю Халапеньйо має гостроту від 3 тис. до 8 тис. SHU. Шкала Сковілла використовується для вимірювання гостроти перцю чилі, враховуючи концентрацію капсаїцину - активного компонента перцю, який викликає відчуття печіння при контакті з тканинами людини.

Залишимо цитату, що насіння не робить перець гострим, оскільки капсаїцин міститься в плаценті - тканині, що оточує насіння.

Також в тексті є посилання на телеграм канал новостей.

Зовнішня частина Pepper X має безліч вигинів та виступів, що створює більше місця для зростання плаценти.

Ед Каррі стверджує, що їсти цей перець наважуються лише кілька людей, оскільки він надзвичайно гострий. Він навіть описує свій досвід, коли після споживання перцю він почував болючі відчуття протягом декількох годин, а потім лежав плазом на доріжці під дощем від болю.

Читайте також: