"Вірю, що буде ще одна Нобелівська премія" – Яценюк відкрив Київський безпековий форум

У Києві відбувається Київський безпековий форум.

На форумі проходить лекція лауреатки Нобелівської премії миру, голови Центру громадянських свобод Олександри Матвійчук. Лекцію відкрив колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, голова Київського безпекового форуму.

"Вірю, що колись Нобелівська премія прийде за те, що буде встановлений новий світопорядок, в якому не буде місця тиранам. Їм знайдеться місце тільки в новій Гаазі або новому Нюрнберзі. Цей світ буде вільний від енергетичного шантажу, буде вільний від диктатури і тиранії", сказав Яценюк.

Зі слів політика, Нобелівська премія миру, яку отримала Олександра Матвійчук, "це визнання і її, і мільйонів українців, і всієї країни".

"Ця Нобелівська премія це визнання українського громадянського суспільства, яке в 2014 році на Майдані стало на захист свободи і української незалежності. Того громадянського суспільства, яке очолило боротьбу з корупцією в країні", заявив Яценюк.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Нобелівська премія "прийде для всього вільного світу", сказав експрем'єр.

"Вільний світ це Сполучені Штати Америки і президент США, це всі лідери країн-членів Європейського Союзу, це всі лідери вільного світу, які стали на правильний бік історії, які сьогодні підтримують боротьбу України за нашу і вашу свободу. Алже це наша спільна боротьба", заявив Яценюк.

"Я вірю в те, що буде ще одна Нобелівська премія, і ця Нобелівська премія буде удостоєна для українського народу, українського президента, для українських Збройних сил, для українського військового командування, і основне для всієї нашої об'єднаної української нації. Ця Нобелівська премія буде за мир і свободу всього вільного світу, за звільнену Україну, за те, що демократія переможе морок російської диктатури. Ми обов'язково переможемо", сказав Яценюк.

Участь у сьогоднішньому заході також беруть голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров, президент Українського ПЕН, головний редактор UkraineWorld Володимир Єрмоленко, громадський діяч Валерій Пекар, журналіст Віталій Портников, письменниця Олена Стяжкіна, Катерина Прокопенко, дружина командира полку "Азов" Дениса Прокопенка.

Виступатиме також надзвичайний і повноважний посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк.