Віталій Герсак пропонує Україні перейняти американський досвід ветеранської політики

Експерт Олег Золотарьов зазначив, що Україна повинна швидко вирішувати масштабні виклики, пов'язані з ветеранською політикою в країні. Він висловив таку думку у своєму пості у Facebook.

Золотарьов брав участь у конференції "Дієва ветеранська політика для України: міжнародний досвід та план дій". Там він познайомився з ініціативою ветерана АТО, голови ГО "Вільні та вірні" Віталія Герсака, який запропонував адаптувати американський досвід ветеранської політики до українських реалій.

"Я переконаний у тому, що нам є чого повчитись у міжнародних партнерів, коли йдеться про засадничі принципи ветеранської політики. Нам потрібно забезпечити повноцінний доступ всіх ветеранів війни до медичних, психологічних та соціальних послуг та реінтегрувати їх у цивільне життя, щоб не втратити їхній потенціал", - написав Золотарьов.

Він також зазначив, що ця робота не обмежиться рамками конференції, а продовжиться для розробки Плану дій з адаптації досвіду США у сфері ветеранської політики до українських умов та Аналітичного звіту для Конгресу США з цього питання. Результати будуть презентовані у квітні на міжнародній зустрічі у Вашингтоні.

Нещодавно, 29 лютого, в Києві і Вашингтоні відбулась конференція "Дієва ветеранська політика для України: міжнародний досвід та план дій". ГО "Вільні та вірні" в організації з Інститутом демократії та розвитку "Політа", ГО "US-Ukrainian Activists" та Го "Біла стрічка Україна".