Візит Зеленського до США: названо час зустрічі з Байденом

Зустріч президентів США та України в рамках візиту Зеленського запланована на вівторок, 12 грудня, на 14:00 (21:00 за Києвом). О 16:15 (23:15 за Києвом) президенти Зеленський та Байден вийдуть до представників ЗМІ на спільну пресову конференцію, повідомили журналісти Voice of America.

Президенти Зеленський та Байден також планують обговорити продовження оборонної співпраці між Україною та США, зокрема, спільних проектів із виробництва зброї та систем ППО. Офіс президента повідомив, що обговорення також стосуватиметься координації зусиль обох країн на наступний рік.

Крім того, український президент планує зустрітися зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.

Зустріч президентів відбудеться в Білому домі, американський лідер запросив Зеленського, щоб підкреслити непохитну підтримку України в боротьбі проти російського вторгнення. Обидва лідера також планують виступити перед журналістами після зустрічі.

Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Сполучених Штатів Америки 11 грудня зустріччю з американським міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном. Український лідер акцентує увагу на єдності США, Європи та світу у підтримці України проти російського терору та у зміцненні міжнародного порядку.

Під час свого візиту до США Зеленський також провів зустріч з керівниками американських оборонних компаній, де обговорювалося спільне виробництво зброї. Президент висунув ідею створення оборонного хабу у Європі, який розміщуватиметься на території України.