Ворог цілив по інфраструктурі: Гуменюк розповіла про нічні удари РФ

Ворог цілив по інфраструктурі: Гуменюк розповіла про нічні удари РФ

Уночі 16 жовтня, російські окупанти знову завдали атак на Україну, використовуючи ракети та ударні дрони Shahed.

Цього разу, ворожі удари були спрямовані не тільки на південні регіони, але й на південно-схід та центральні області. Про це було розповідено у ефірі національного телемарафону речницею оперативного командування "Південь", Наталією Гуменюк. За її словами, погодні умови у регіоні у ніч на 16 жовтня були складні, що ускладнило завдання ворога. Окупанти спрямували свої удари на об'єкти інфраструктури, намагаючись обійти системи протиповітряної оборони. Окрім того, робота дронів Shahed-136/131 виявилась досить результативною. Для мене невідомо, що означає термін "камікадзе" як опис роботи дронів, тому цю частину я пропускаю.

Відбуваються постийні атаки з боку російських окупантів, проте нової тактики вони поки що не застосовують. Росія продовжує використовувати маневрову тактику, вже висловлювану раніше. Про це зазначила Гуменюк, наголошуючи на недостатку новинок у тактиці ворога.

  • Це перший підрозділ, рада воєнних повітряних сил на передову позицію та залишатися там на протязі всього бойового завдання.
  • Наразі, жодного потужного наштовхування, їх занадто відчайдушно і наступних населених пунктах будуть працювати той ворог шторм Північного Штуму.
  • Отаким чином у нас виходить готуватися до незабаром атаки та поліпшувати силу Північного Флу.
  • Тому, підводні кораблі мои будуть виконувати удари ракетами по ворожих кораблях.

Уночі 16 жовтня, російські окупанти здійснили атаку на Україну з кількох напрямків. Загарбники використали балістичне озброєння, керовані авіаційні ракети та ударні безпілотники. Завдяки роботі української протиповітряної оборони, були знищені дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 дронів Shahed-136/131.

У результаті обстрілу, на Полтавщині були пошкоджені приватні будинки, а троє людей, включаючи одну десятирічну дитину, отримали поранення.

Читайте також: