Ворог намагається обійти Авдіївку – військовий

Російське переміщення у напрямку Авдіївки

За словами представника 47 окремої механізованої бригади Дмитра Лазуткіна, російські загарбники знову планують атакувати на півночі Авдіївки. Їхнє оборотне переміщення у напрямку Авдіївського коксохімічного заводу та Степового вказує на намагання створити розрив між цими об'єктами та вбити між ними клин, щоб зменшити свої втрати.

Загарбники намагаються обійти Авдіївку на північний захід від Степового, але досі немає серйозних просувань їхніх військових сил в цьому напрямку. Проте Лазуткін порівнює їх з вірусом, який безперервно розповсюджується по українській території, загрожуючи безпеці та мирним жителям.

Насичений день військових дій

За останню добу українські військові зазнали 54 бойових зіткнень з російськими загарбниками. Українська авіація нанесла удари по 11 районах зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки, а також по 3 зенітно-ракетних комплекси противника.

Підрозділи ракетних військ знищили три зенітних ракетних комплекси, район зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки, а також сім артилерійських засобів та три станції радіоелектронної боротьби противника.