ВПО можуть отримати $50 тисяч: що потрібно зробити

Чек у руках на $50 тисяч
Чек у руках на $50 тисяч

Організація Razom for Ukraine оголосила про старт грантової програми, яка має на меті допомогти внутрішньо переміщеним особам та мешканцям деокупованих громад знайти роботу або розпочати власний бізнес українськими коштами.

Ця інформація була надана організацією і згадується на сайті.

Грантова програма має на меті допомогти цим особам подолати наслідки війни та економічно стабілізуватися. Крім цього, вона сприятиме зростанню рівня зайнятості та самозайнятості. Отже, особи, які втекли від війни чи пережили окупацію, зможуть отримати фінансову незалежність та кращі умови життя.

Гранти для підприємств / Фото: Pexels

Заявки можуть подати офіційно зареєстровані громадські об'єднання та благодійні організації, які включені до "Реєстру неприбуткових організацій", а також ті, які вже отримували гранти від Razom for Ukraine.

Крайній термін подання заявок - 31 серпня 2024 року. Очікувана тривалість проектів становить від 4 до 6 місяців. Пріоритетність надається невеликим громадам на підконтрольних територіях.

Мікрогранти на бізнес / Фото: Unsplash

Організації з досвідом роботи з внутрішньо переміщеними особами та мешканцями деокупованих громад мають перевагу у відборі проектів. Грант присуджується з урахуванням інноваційності ідеї, обґрунтованості дій та специфіки місцевого ринку праці.

Результати програми моніторяться протягом 6 місяців після завершення проекту, учасники спостерігають за працевлаштуванням. Заявки необхідно подати до 31 серпня 2024 року через Google-форму разом із повним пакетом документів, включаючи проектну пропозицію, бюджет та реєстраційні документи.

Раніше організація вже виділяла гранти для фермерів у 2024 році та надавала можливість отримати до 1 мільйона гривень.

Читайте також