"Все серйозно" - чому в Україну приїхала спецпредставниця США

Спеціальна представниця США з відновлення економіки України, Пенні Пріцкер, прибула до України. Вона прийшла для надання допомоги Україні в боротьбі з Росією та у відновленні економіки країни. Однак, США хочуть переконатися, що гроші будуть використовуватися ефективно.

Подолання корупції та проведення реформ є головними питаннями, які обговорено під час зустрічі Пенні Пріцкер з керівниками НАБУ та САП. За словами політолога Олексія Голобуцького, Сполучені Штати зацікавлені не тільки в підтримці України, але й у власних інтересах.

Білий дім орієнтований на інтереси своїх виборців і готовий переламати Україну з метою залучення інвестицій приватного сектору та підтримки американського бізнесу. Україна повинна виконати вимоги та провести реформи, щоб продовжити отримання допомоги.

За словами Голобуцького, українці мають різні думки щодо необхідності реформ. Багато з них вже втратили надію на зміни і виживання держави. Інша частина вважає, що реформи допоможуть Україні інтегруватися в цивілізований світ. Проте, багато українців підтримують реформи тільки у випадку збереження зовнішнього контролю.

Пенні Пріцкер - спеціальна представниця США з відновлення економіки України. До Києва також планується приїзд генерального інспектора Міністерства оборони США, Роберта Сторча.

Очікується, що результати контролю використання від США виділених грошей стануть основою для майбутньої допомоги Україні.

Читайте також: