Втратив трудову книжку: як відновити дані через веб-портал ПФУ

Як отримати електронну копію трудової книжки?

Начальник ГУ ПФУ на Донеччині Наталія Рад повідомила, як українцям, які через війну втратили трудову книжку, отримати електронну копію всіх записів.

За словами Наталії Рад, українці можуть ознайомитися з інформацією про періоди роботи в особистому кабінеті на веб-порталі Пенсійного фонду України. Там можна знайти дані, які страхувальники надали у складі звітності з 2000 року. Ці дані розміщені в розділі "Електронна трудова".

"Якщо вам потрібна електронна копія трудової книжки, ви можете самостійно отримати електронні довідки за допомогою кваліфікованого електронного підпису або за номером своєї банківської картки (BankID)", - зауважила представниця ПФУ.

Для отримання відомостей про трудову діяльність необхідно перейти в особистий кабінет та вибрати пункт меню "Комунікації з ПФУ" - "Запит на отримання електронних документів". У цьому пункті треба вибрати "Виписка з ЕТК", дати згоду на передачу та обробку даних і надіслати запит до ПФУ. Результати опрацювання звернення будуть відображені у вкладці "Мої звернення".

"Також ви можете перевірити наявність страхового стажу у розрізі страхувальників, сформувавши індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-5 в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України", - додала Наталія Рад.

Раніше ПФУ поділила інструкцію про те, як вносити зміни до пенсійної справи.