Загарбники атакують, але прориву немає ніде: Гайдай розповів про бої на Луганщині

Російські загарбники постійно атакують Луганщину. Бойові дії тривають на всіх напрямках.

Проте ворог ніде не має успіху. Про це повідомив колишній голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, Силам оборони України на Луганщині нині важко, але вони повністю контролюють ситуацію.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Немає ніяких проривів з боку росіян. Вони просто намагаються збільшити кількість резервів, які кидають на фронт. Збільшують також кількість обстрілів. Але це їм не допомагає абсолютно. Як би важко не було, наші хлопці захищають і героїчно тримають позиції", ‒ сказав Гайдай.

Він також розповів, що росіяни знову закривають окуповані міста на в'їзд-виїзд. Це ознака того, що загарбники проводять ротацію своїх військ.

"Кожного разу, коли нові приїжджають, починається нова хвиля репресій. Перевіряють телефони, будинки. Так вони діють ще й заради мародерства, щоб розікрасти те, що ще не розікрали. Не дають можливість людям пересуватися, бо дуже бояться, що місцеве населення буде допомагати ЗСУ. Та "бавовна", яка регулярно відбувається в окупантів, навіть глибоко в тилу російських військ, звісно, що вона їх дуже бентежить і лякає", ‒ додав Гайдай.

Росія зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Наші захисники відбили на них 59 атак противника, повідомив уранці 25 березня Генеральний штаб Збройних сил України.

Запеклі вуличні бої тривають у місті Бахмут Донецької області. Там росіяни зазнають величезних втрат. А в Запорізькій області загарбники готуються до ймовірного контрнаступу українських сил. Про це свідчать свіжі карти бойових дій в Україні, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).