Загарбники хочуть перерізати дорогу до Авдіївки - Барабаш

Росіяни продовжують обстрілювати дорогу до Авдіївки, що створює проблеми з евакуацією мирних жителів і постачанням гуманітарної допомоги.

Іноземці тримають дорогу під постійним обстрілом. Про це розповів Віталій Барабаш, начальник міської військової адміністрації в Авдіївці, у ефірі "Радіо Свобода".

На ранок 23 жовтня в Авдіївці залишалось 1601 особа, з яких багато не бажають покидати місто. Останні три дні не проводилися жодні евакуаційні заходи, але на понеділок планується така діяльність.

"Дорога до міста під обстрілом на протязі 22 кілометрів - як вдень, так і вночі. Це значно ускладнює евакуацію та постачання гуманітарної допомоги. Вся логістика проходить через одну дорогу", - зазначив Барабаш.

Він також повідомив про спроби російських окупантів перекрити дорогу до Авдіївки та тримати її під постійним обстрілом.

"Якщо у них є можливість та гараздий погодний стан, вони запускають безпілотні апарати "Орлан" та стежать за дорогою. Будь-який рух є для них сигналом відкривати вогонь", - додав Барабаш.

Окупанти не зменшують активність у районі Авдіївки на Донеччині. Вони зазнають великих втрат у людях та техніці, повідомив Віталій Барабаш, начальник міської військової адміністрації в Авдіївці.

Минулої доби було зафіксовано багато обстрілів та бомбардувань літаками. Бойові дії тривають цілодобово.