Загроза наступу: ЗСУ попередили про можливе посилення бойових дій на одному із напрямків

Загроза наступу: ЗСУ попередили про можливе посилення бойових дій
Загроза наступу: ЗСУ попередили про можливе посилення бойових дій

Російські війська готуються до можливого наступу в районі Роботиного на Запорізькому напрямку, повідомив речник Сил оборони Півдня Влад Волошин. За його словами, наразі на передовій ведеться контрбатарейна боротьба, але очікується, що російські сили можуть скоро розпочати масштабні штурмові дії. Волошин також зазначив, що ворог вже перекидає на передові позиції свої штурмові групи та проводить розвідувально-пошукові дії.

Також речник повідомив, що російські сили використовують різноманітне озброєння, включаючи артилерію, авіацію та безпілотники. Ворог намагається перегрупуватися після успіху біля Вугледара для подальших атак на Роботинському виступі.

Згідно зі словами Волошина, на Херсонському і Придніпровському напрямках також підвищується активність після затишшя тривалістю 10 днів. Проте, на півдні України не спостерігається підготовки до масштабного наступу великих угруповань. Ворог готується вести штурмові дії малими групами піхоти, а важка бронетехніка поки що не фіксується у цьому напрямку.

Також було підтверджено, що українські сили продовжують утримувати російських військових у полоні на своїй ділянці фронту.

Читайте також