Закон "Про медіа" офіційно опубліковано ‒ коли він почне діяти

У парламентській газеті "Голос України" 31 грудня опубліковано Закон "Про медіа".

Відповідно до прикінцевих положень, закон набуде чинності через три місяці від дня його опублікування. Текст документа також розміщено на офіційному сайті видання.

"Закон України "Про медіа" розпочинає медіареформу в країні, над якою працювали громадськість, індустрія, законотворці упродовж близько 10 років. Редакція законопроєкту, який ліг в основу нинішньої версії Закону, напрацьовувалася останні три роки за участі європейських медіаекспертів і представників Національної ради", ‒ йдеться у коментарі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Там також нагадали, що проведення медійної реформи було однією із семи вимог Європейського Союзу до України у зв'язку з набуттям нею статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. Нацрада вже розпочала підготовку до імплементації закону.

Парламент ухвалив Закон "Про медіа" 13 грудня. Документ визначає правові засади діяльності в Україні суб'єктів у сфері медіа, а також засади державного управління, регулювання та нагляду у цій сфері.

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про медіа" 29 грудня. Ухвалення закону є однією з вимог для вступу України до Європейського Союзу.

Верховна Рада України виконала свої зобов'язання та обіцянку до кінця року ухвалити євроінтеграційні закони. Вони містяться в семи основних рекомендаціях Єврокомісії Україні, як країні-кандидату на вступ до ЄС, наголосила заступниця голови парламенту Олена Кондратюк.