Закупівля дронів стане простішою. Міноборони підготувало постанову

В Україні пропонують спростити процедуру і дозволити державним замовникам купувати цивільні безпілотні літальні апарати без будь-яких додаткових обмежень. Серед таких апаратів – дрони від компаній DJI та Autel. Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

Згідно з інформацією, Міноборони підготувало постанову, яка спростить процедуру закупівлі цивільних дронів, зокрема моделей від DJI та Autel, а також FPV-коптерів. Ці безпілотники класифікуються як дрони тактичного рівня.

Міноборони та військові частини зможуть закуповувати цивільні дрони без будь-яких додаткових регуляцій, що раніше ставило певні обмеження на їх використання.

"Ми передали Кабінету міністрів України відповідний документ із постановою для затвердження та підписання. Сподіваємося, що постанову буде швидко ухвалено та впроваджено", - додали у Міністерстві оборони.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський підписав закони про скасування податку на додану вартість (№ 9275) та мита на імпорт комплектуючих для дронів (№ 9276).

Окрім цього, в Україні почалось серійне виробництво вітчизняних дронів-камікадзе "Шахед", які широко використовуються Росією.

Додамо, що Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект № 10037, за яким податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), зібраний з місцевих бюджетів, буде перенаправлятися до державного бюджету.