Заробив $184 мільйонів у гаражі з мишами

Заробив $184 мільйонів у гаражі з мишами

У Лос-Анджелесі у жовтні 1923 року два брати заснували невелику анімаційну студію, орендувавши гараж. Вони назвали її Disney Brothers Cartoon Studio. Так розпочалася історія медіаімперії Діснея.

Один з братів, Волт Дісней, був художником-мультиплікатором, його брат Рой Олівер займався фінансовими справами компанії. Разом вони працювали майже 50 років, і Рой був гендиректором і президентом компанії.

Студія найняла секретарку Ліліан Боундс, і через два роки Волт одружився на ній. Вони залишилися разом до кінця життя.

Першим фільмом студії стала екранізація улюбленої казки Діснея - "Аліса в країні чудес". У цій серії Дісней сам знявся. Надалі, студія створила багато інших мультфільмів і серій, в яких дівчинка потрапляла у світ мультиків та пригоди з тваринами.

У своєму житті Волт Дісней знайшов багато успіху, але його останнім фільмом стала "Книга Джунглів", і він не встиг закінчити спільну роботу з Сальвадором Далі Destino. Після смерті Волта Діснея, компанію перейменували на The Walt Disney Company. До його заслуг в кінонауці є абсолютний рекорд кількості статуеток "Оскара", яких він отримав 26 штук.

За свою кар'єру Волт Дісней зняв 111 фільмів і був продюсером ще 576. Його внесок в кінематограф характеризується рекордною кількістю "Оскарів".

Читайте також: