З’явилися нові подробиці переговорів Джо Байдена і Сі Цзіньпіна у листопаді

Переговори між Байденом і Сі про об'єднання Тайваню з Китаєм

Американський телеканал CNBC розкрив подробиці переговорів між президентом США Джо Байденом і лідером Китаю Сі Цзіньпіном, які відбулися в Сан-Франциско 15 листопада.

Сі Цзіньпін прямо заявив Байдену, що Китай планує об'єднати Тайвань і материковий Китай. Про час здійснення цього наміру не повідомлено. Троє американських чиновників та один колишній розповіли про це телеканалу CNBC.

В ході переговорів Сі зазначив Байдену, що Китай віддає перевагу мирному об'єднанню Тайваню без застосування сили.

Сі також відреагував на прогнози командування США про можливість захоплення Тайваню у 2025 або 2027 році, назвавши їх помилковими. Він заявив, що Пекін не встановив часових рамок для цього.

Китай просив американську сторону зробити публічну заяву про підтримку Китаю у прагненні мирного об'єднання з Тайванем і відмову від підтримки незалежності острова. Однак, запит було відхилено Білим домом.

Подробиці цих важливих переговорів стали відомими завдяки CNBC.

Співробітники адміністрації Байдена серйозно занепокоєні позицією Сі щодо Тайваню і намагаються уникнути конфлікту з Китаєм.

Нагадаємо, переговори між лідерами США та Китаю мали на меті запобігти конфлікту між найбільшими економіками світу.

Китай вважає Тайвань своєю територією та прагне його об'єднати. США і більшість країн ООН не визнають Тайвань незалежною державою, але проти застосування сили Китаєм для приєднання острова.