Зеленський анонсував важливі новини для всієї України

У суботу, 30 вересня, будуть важливі для України новини.

Зокрема, для наших воїнів, для всієї нашої держави. Про це у вечірньому зверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

"Працюємо над тим, щоб і наступні тижні додали Україні міцності внутрішньої міцності та потрібної співпраці зі світом. Щоб світ нас чув, розумів та підтримував. Я дякую всім, хто нам допомагає", зазначив президент.

Водночас сьогоднішній день глава держави назвав емоційним.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Короткий звіт про цей день. Емоційний день. Почав його із заходів у Бабиному Яру. 82-гі роковини масових розстрілів євреїв нацистами в Бабиному Яру. Лише за кілька тих днів вересня 41-го року були вбиті понад 30 тисяч людей", сказав він.

Загалом у Бабиному Яру за час нацистської окупації були вбиті близько 100 тисяч людей.

"Євреї, також роми, українці. Представники інших народів. Дуже важливо берегти пам'ять про ці жертви й про те зло, яке здійснило Голокост, було розбите й покаране. Україна береже таку пам'ять. "Ніколи знову!" для нас, для України, для всього цивілізованого світу це не порожні слова. І так завжди буде", підкреслив Зеленський.

У п'ятницю, 29 вересня, у 82 роковини трагедії Бабиного Яру президент України Володимир Зеленський ушанував пам'ять жертв масових розстрілів нацистами мирних жителів в окупованому Києві в роки Другої світової війни.

Він встановив лампадку до пам'ятного знака "Менора" на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр". Про це повідомляє пресслужба президента.