Зеленський: Головна мета України – членство в НАТО

Україна прагне наблизитися до вступу до НАТО - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що основна мета країни - стати членом НАТО, і вона буде робити все можливе для досягнення цієї мети. Про це він заявив під час участі у панелі-спілкуванні Мюнхенської конференції з безпеки під назвою "Ukraine in the World".

У своєму виступі президент зазначив, що значним кроком наближення до Альянсу став Вільнюський саміт, на якому ухвалено Спільну декларацію з підтримки України, до якої приєдналися близько 30 країн. Зеленський підкреслив, що цей саміт дав позитивний результат для України, оскільки укладено двосторонні угоди щодо гарантій безпеки з трьома державами.

"Чого ми очікуємо від Альянсу? Важливим був Вільнюський саміт. Ми почали працювати. У нас з'явилася Рада - це реальний практичний майданчик обговорення та допомоги", - сказав глава держави.

Зеленський також зазначив, що членство в НАТО - основна мета України і країна на це заслуговує. Він підкреслив, що у напрямку наближення до Альянсу буде проводитися подальша робота.

"У будь-якому випадку очікуємо зміцнення наших відносин, зміцнення по відношенню до зброї. Напевно, для нас сьогодні пакети озброєння, пакети ППО, я скажу чесно, найважливіше. Особливо від тих держав, що вагаються, чи запрошувати нас до НАТО", - заявив президент.

Нагадаємо, що раніше Держдеп США повідомив, що Україну не запросять до НАТО в цьому році.