Зеленський і Макрон прибули до Брюсселя: перші кадри зустрічі

У четвер, 9 лютого, президент Володимир Зеленський та його французький колега Емануель Макрон прибули до столиці Бельгії Брюсселя.

Український лідер виступить у Європарламенті та відвідає саміт ЄС, пише BFMTV.

Українського та французького лідерів зустріли голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президент Євроради Шарль Мішель.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ласкаво просимо до Брюсселя, дорогий Володимир Зеленський. Серце європейської сім'ї, до якої належить Україна. Ми підтримуватимемо Україну на кожному кроці на шляху до нашого Союзу", написала вона у Twitter.

"Ласкаво просимо додому, ласкаво просимо до ЄС", написав Мішель

Президентка Європарламенту Роберта Мецола назвала появу Зеленського на саміті "історичним днем ​​для Європи". За її словами, вранці президент України прийде до парламенту, щоб "звернутися до європейських громадян".

8 лютого Володимир Зеленський вирушив у друге закордонне відрядження після початку повномасштабної війни. Побував із робочим візитом у Великій Британії: зустрівся з прем'єр-міністром Ріші Сунаком та уперше з королем Карлом III.

Зеленський виступив перед парламентом Великої Британії та заздалегідь подякував за літаки. Прем'єр Великої Британії доручив міноборони вивчити, які літаки можна передати Україні.

Також президент відвідав полігон, де українських військових навчають керувати танками Challenger 2.

Увечері того ж дня український лідер полетів у Францію, де зустрівся з Емануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом.