Зеленський пояснив, чи збираються в Україні підвищувати стипендію студентам

Президент Володимир Зеленський повідомив про те, що уряд України працює над питанням підвищення стипендій для студентів. Він зробив цю заяву під час зустрічі зі студентами Маріупольського державного університету.

За словами Зеленського, уряд має завдання збільшити розмір стипендій на наступний рік. Однак, він зазначив, що наразі це не легка задача через війну в Україні і існуючий кошторис важливих речей, які не можна зменшувати або скорочувати.

Проте, глава держави підкреслив важливість освіти для українців і заявив, що має знаходити пріоритети для тих, хто навчається в Україні.

Цьогорічна вступна кампанія показує, що чоловіки активно використовують вищі навчальні заклади, щоб уникнути мобілізації. Відсоток чоловіків серед студентів-першокурсників платної форми навчання у 2023 році зросла до 70%, а середній вік студентів збільшився до 27 років.

Нагадаємо, раніше було повідомлено, що Чехія надає стипендіальну підтримку українським студентам, що сприяє розширенню можливостей навчання та підсиленню двосторонніх відносин.

Заочна форма навчання в університетах не була скасована Верховною Радою, тому студенти зможуть продовжувати отримувати вищу освіту в цьому форматі.