Зеленський: Росія отримує деталі для зброї через Китай

Зеленський: Росія отримує деталі для зброї через Китай

Зеленський: Росія отримує деталі для зброї з Китаю та інших країн

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що згідно з розвідкою, Росія постійно отримує деталі для своєї зброї з Китаю та інших країн. Він зробив це заяву під час зустрічі з представниками ЗМІ на конференції "Діалог Шангрі-Ла" у Сінгапурі.

Зеленський нагадав, що президент Китаю раніше обіцяв йому не підтримувати Росію і залишатися осторонь у війні. Однак, відповідно до українських та іноземних розвідок, деякі елементи китайського походження все ж потрапляють на російський ринок і використовуються для виробництва озброєння.

«Сьогодні є різні сигнали від різних розвідок, включаючи українську, щось, якось, якимось чином потрапляє на ринок Російської Федерації через Китай. Є деякі елементи, які входять до озброєння Росії, елементи тієї чи іншої зброї з Китаю», - підкреслив Зеленський.

Зеленський також зазначив, що російська зброя містить елементи з різних країн світу. Однак це не означає, що ці країни свідомо постачають Росії частини озброєння. Україна передає інформацію своїм партнерам про випадки проникнення іноземних компонентів на російський ринок, оминаючи санкції, для припинення цього транзиту.

Держдеп США зазначив, що Європі необхідно серйозніше ставитися до допомоги Китаю Росії.

Читайте також: