Зеленський відреагував на удар Росії по Сумах: є жертви

Зеленський відреагував на удар Росії по Сумах: є жертви

Російський ракетний удар призвів до загибелі мешканців Сум

7 березня внаслідок ракетного удару Росії по Сумах загинули місцеві жителі, про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні. Ударом були пошкоджені приміщення школи, центральної міської лікарні, обласного центру екстреної медичної допомоги та водоканалу.

"Сьогодні Росія завдала чергового удару по Сумах. Є поранені. На жаль, є загиблі. Мої співчуття всім, хто втратив рідних та близьких. Російська держава обов'язково відповість за це зло. Наші воїни забезпечать відповідальність терористів", – заявив президент.

За даними Сумської ОВА, російські сили здійснили 32 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. У результаті обстрілів було зафіксовано 233 вибухи. Удари отримали Сумська, Юнаківська, Хотинська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Есманьська, Середино-Будська, Свеська і Зноб-Новгородська громади.

Заступник голови ВП Ігор Жовква стверджує, що можливе ракетне напада на Одесу, яке сталося 6 березня, приурочене до приїзду делегації президента України Володимира Зеленського і прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

Читайте також: