Зеленський запустив процедуру відбору суддів до Конституційного суду

Зеленський запускає процедуру відбору суддів до Конституційного суду

29 лютого президент України Володимир Зеленський оголосив про початок процедури відбору суддів до Конституційного суду. Цю інформацію оприлюднили в Офісі президента.

З метою забезпечення прозорого відбору кандидатів на посаду суддів Конституційного суду України, яких призначатиме сам президент, Зеленський прийняв такі рішення:

  • затвердити положення про проведення відбору кандидатур на посаду суддів Конституційного суду України, яких призначає президент;
  • створити конкурсну комісію, яка буде відбирати кандидатур для посади суддів Конституційного суду України, яких призначає президент, і затвердити склад цієї комісії;
  • повірити конкурсній комісії проведення відбору кандидатур на посаду суддів Конституційного суду України, яких призначає президент.

Згідно з указом, скасовуються також попередні укази президента України про відбір кандидатур на посаду суддів Конституційного суду України.

Цей указ набирає чинності з дня його публікації, а саме з 29 лютого.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, про те, що виконувач обов'язків голови Конституційного суду Сергій Головатий був оштрафований за порушення вимог Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).