Зеленський зустрівся з королем Карлом ІІІ

Президент Володимир Зеленський зустрівся з королем Великої Британії Карлом III.

Він прибув до Букінгемського палацу після виступу у парламенті Великої Британії, передає CNN.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Карл III особисто зустрів українського лідера. Він дав йому аудієнцію.

"Привітав із нещодавнім сходженням на престол і побажав миру та процвітання британському народові. Для мене честь бути першим президентом України за всю історію українсько-британських відносин, якого вшанував своєю аудієнцією британський монарх. Вдячний Його Величності за теплий прийом і підтримку українських громадян, які знайшли прихисток від війни у Великій Британії", прокоментував президент.

Після цього Зеленський має зустрітися з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Парижі.

8 лютого президент України Володимир Зеленський прибув у Велику Британію. Літак з головою держави приземлився у Лондоні. На летовищі його зустрічав прем'єр-міністр Сполучного Королівства Ріші Сунак.

Президент вже звернувся до британського парламенту, а також має відвідати українських військових, які зараз навчаються у Великій Британії. Крім того, із Зеленським може зустрітися король Карл III.

9 лютого Зеленський поїде з офіційним візитом до Брюсселю. Він виступить перед Європейським парламентом та проведе низку зустрічей з лідерами ЄС, за даними ЗМІ.